Thuiszorg nodig? Wijkzorg van Coloriet!

Wilt u, ondanks uw ziekte, handicap of hoge leeftijd, zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Wij ondersteunen u hier graag in door middel van het bieden zorg bij u thuis. Of het nu gaat om hulp bij persoonlijke verzorging (wassen, aan- en uitkleden, douchen), het dagelijks druppelen van uw ogen, het spuiten van insuline of het verzorgen van een wond na een operatie.

Wij werken met kleine, deskundige thuiszorg teams. Dit betekent dat u contact heeft met vertrouwde gezichten, die het belangrijk vinden om een band met u op te bouwen. Doordat de zorgverleners u kennen, kunnen ze snel inspelen op veranderingen in uw leven. Wij bespreken uw wensen en behoeften in een persoonlijk gesprek.

Kleine deskundige thuiszorg teams, vertrouwde gezichten

Onze wijkverpleegkundigen bieden zorg op afroep. Ook ‘s nachts. Zij staan voor u klaar wanneer (acute) zorg nodig is. Ze zijn de spil tussen mensen die zorg nodig hebben en zorgaanbieders binnen zorg, wonen en welzijn. Daarbij wordt gewerkt met kleine deskundige thuiszorg teams waardoor u contact heeft met vertrouwde gezichten.

Uw thuiszorg door onze wijkverpleegkundigen

De wijkverpleegkundigen van Coloriet bieden thuiszorg en ondersteuning op onder andere de onderstaande gebieden.

 • Persoonlijke verzorging
 • Verpleging (casemanagement dementie)
 • Oproepbare verzorging en verpleging
 • Gespecialiseerde verpleging
 • Advies, informatie en voorlichting (AIV)
 • Indicatiestelling

Zelfredzaamheid en eigen regie is een belangrijk uitgangspunt bij alle zorg die door onze wijkverpleegkundigen geboden wordt.

Inloopspreekuren wijkverpleging  

De wijkverpleging in Lelystad, Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant heeft gratis inloopspreekuren. Tijdens deze inloopspreekuren bent u van harte welkom bij onze wijkverpleegkundigen.

U kunt - op een persoonlijke en laagdrempelige manier - vragen stellen over uw gezondheid en onze zorgdiensten. Heeft u bijvoorbeeld problemen met uw eigen gezondheid? Ontvang dan advies over wat u kunt doen om gezond te worden en te blijven. Of zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder of ander familielid en wordt het u weleens te veel? Loop gerust binnen voor een luisterend oor of tips over de ondersteuning die u kunt krijgen. 

Wekelijkse inloopspreekuren

 • Iedere maandag van 15:00 tot 16:00 uur in dagcentrum Het Pluspunt (De Heraldiek 2A , Swifterbant)
 • Iedere dinsdag van 10:00  tot 11:00 uur in de wijkpost van Coloriet de Regenboog (De Oost 55, Dronten)
 • Iedere dinsdag van 15:30 tot 16:30 uur in het Koetshuis (Baan 33, Biddinghuizen)
 • Iedere woensdag van 13:30 tot 14:30 uur in Coloriet de Hoven (Het Ravelijn 181, Lelystad)
 • Iedere vrijdag van 11:00 tot 12:00 uur in Coloriet de Hoven (Het Ravelijn 181, Lelystad)

Wijkzorg 

"De verpleegkundigen doen veel meer dan alleen het verlenen van zorg. Ze denken actief met mij mee op welke manier ik weer zo snel mogelijk de oude kan worden en mezelf weer goed kan redden."

Lees het persoonlijke verhaal van Henk de Bruin, hij maakt gebruik van Wijkzorg van Coloriet.

Casemanagement

Een casemanager is een persoonlijk begeleider en helpt u als u op meerdere fronten zorg nodig heeft. Een casemanager onderzoekt uw lichamelijke en geestelijke toestand. Ook onderzoekt een casemanager uw sociale functioneren. Lees hier meer over casemanagement van Coloriet.

Meer informatie over thuiszorg of direct aanvragen

Wilt u graag meer informatie over onze thuiszorg, onze wijkverpleegkundigen en/of casemanagement van Coloriet? Of wilt u direct thuiszorg aanvragen? Neem dan contact op met één van onze klantadviseurs. Zij informeren en adviseren u graag over de thuiszorg die Coloriet u te bieden heeft en helpen u graag bij uw aanvraag.

 

Vragen

Is er een wachtlijst voor wijkverpleging?

Nee er is geen wachtlijst, zodra u een hulpvraag maakt de  wijkverpleegkundige met u een zorgplan en start de nodige thuiszorg op.

Zijn hier kosten aan verbonden?

De zorg word vergoed vanuit uw zorgverzekeraar, er is geen sprake van een eigen bijdrage.