Palliatieve zorg

Als u weet dat u niet lang meer te leven heeft, zult u de laatste levensfase het liefst thuis in de eigen omgeving willen doorbrengen. Coloriet kan in afstemming met uw wensen ondersteuning bieden met wijkzorg. Wanneer dit niet meer gaat, bieden wij u een alternatief met een palliatieve unit met hospicezorg in huiselijke sfeer: 't Hofje, in woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad.

Persoonlijke wensen

Mede door de inzet van getrainde vrijwilligers (Vrijwilligers Terminale Zorg, onderdeel van Welzijn Lelystad) is 't Hofje een thuis voor de gasten en naasten. Zij zijn overdag, 's avonds en in bijzondere situaties ook 's nachts aanwezig. Daarbij zijn zij niet alleen gastvouw of gastheer, maar bieden zij ook steun op psychisch en praktisch gebied. Ook zijn er soms kookvrijwilligers die met speciale maaltijden inspelen op uw wensen.

Specialistische zorg en aandacht 

De professionele en medische zorg wordt geleverd door onze medewerkers in samenwerking met de huisarts. Zij stemmen pijn- en symptoombestrijding met u af. Samen met uw naasten en de vrijwilligers bieden wij comfort en persoonlijke aandacht. U geeft, indien dat voor u mogelijk is, zelf aan hoe u het einde van uw leven wilt vormgeven en van wie u deze specialistische zorg wilt ontvangen.

Betrokkenheid en ondersteuning

Wij vinden de begeleiding van de afronding van het bestaan en het nemen van afscheid belangrijk. Uw naasten worden, voor zover u dat toestaat en wilt, zoveel mogelijk betrokken en ondersteund bij het proces rondom het naderend overlijden. Zij nemen de rustige en mooie momenten in hun herinnering mee. Op basis van zelfbeschikkingsrecht en eigen regie kunnen wij samen kleur geven aan een waardevol levenseinde, passend bij uw wensen en behoeften.

Stichting Vrienden van 't Hofje

Dankzij de steun van de donateurs van stichting Vrienden van ’t Hofje kunnen wij aan bijzondere wensen van gasten voldoen. Daarnaast kunnen we met de giften de sfeer zo huiselijk en comfortabel mogelijk maken, ook voor de naasten. Denk bij voorbeeld aan een logeerbed of verse bloemen op tafel. Vaak gaat het om kleine dingen die veel kunnen betekenen. Zo komt iedere schenking volledig ten goede van wie in ´t Hofje verblijft. Meer informatie over het steunen van de stichting staat op www.hospicelelystad.nl.   

Locaties
Palliatieve zorg