Veiligheid en zelfredzaamheid in uw thuissituatie is belangrijk. Technologie in de zorg biedt voordelen voor u als cliënt, de mantelzorger en de zorgverlener. Zowel op het gebied van zorg als welzijn.
Wij zetten zorgtechnologie en hulpmiddelen in om u veiligheid te bieden (en daarmee familie en/of mantelzorgers gemoedsrust) en om uw zelfredzaamheid te behouden of vergroten. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Welke vormen van zorgtechnologie en hulpmiddelen wij inzetten? Dat leest u hier.
De ontwikkelingen in de zorgtechnologie gaan snel. Wij volgen die binnen Coloriet op de voet. Wij kijken altijd hoe een nieuwe ontwikkeling kan bijdragen aan de zorg en het welzijn van onze cliënten.
Wilt u meer informatie over een van de technische hulpmiddelen? Of wilt u weten welke middelen u thuis kan inzetten om u te ondersteunen? Onze zorgmedewerkers en klantadviseurs helpen u graag verder. U kunt contact opnemen met klantadvies via: klantadvies@coloriet.nl of 0320 290 508.
Een overzicht van de verschillende soorten zorgtechnologie vindt u hieronder:
Persoonlijk contact is heel belangrijk binnen de zorg. Toch zijn er momenten dat dit niet altijd mogelijk is. Dan is het fijn dat we beeldschermzorg kunnen inzetten. Met één druk op de knop kunt u via het beeldscherm contact opnemen met een familielid, iemand van de dagelijkse zorg of met uw fysiotherapeut. Of nemen zij contact met u op. Om even te vragen hoe het gaat bijvoorbeeld. Of om de planning van de dag door te nemen of u eraan te herinneren dat u uw medicijnen inneemt.
Dankzij beeldschermzorg kunt u ook op afstand meegenieten van bijzondere momenten in het leven van uw naasten. Het delen van foto’s door u en uw naasten is namelijk heel eenvoudig. Ook kunt u verschillende spelletjes spelen op de tablet.
Wij zetten beeldschermzorg in naast de huidige zorg. Persoonlijk contact blijft het belangrijkste. U houdt de regie: u bepaalt met wie u contact wilt hebben via het beeldscherm.
Slaapt u onrustig en wordt u daardoor de volgende ochtend vermoeid wakker? Bent u onrustig of angstig? Dan is de Sommox slaaprobot wellicht een oplossing. U houdt de robot in uw armen als u gaat slapen. U voelt het ademhalingsritme (de robot ademt met u mee) en die neemt u onbewust over. Dankzij deze vertraagde ademhaling komt u tot rust en valt u ontspannen in slaap. Probeer de slaaprobot gerust eens uit om te ervaren of die ook op u een rustgevend effect heeft.
Wat fijn om zelfstandig én op het juiste moment de medicijnen te slikken. Dankzij het handige hulpmiddel Medido. Deze slimme medicijndispenser helpt u herinneren om uw medicijnen in te nemen, en geeft direct de juiste medicijnen uit. De medicijndispenser deelt deze informatie met de wijkzorg.
De deursensor is ook zo’n handig hulpmiddel om te zorgen dat u langer thuis kan blijven wonen. Als u per ongeluk de voordeur of de deur van de koelkast open laat staan, geeft de deursensor dit door aan uw naasten.
Stel dat u zou vallen als u ’s nachts uw bed uitgaat om naar het toilet te gaan. Dan is het wel zo’n prettig idee dat er hulp wordt ingeschakeld. Met een simpel hulpmiddel als een bedmat gebeurt dit ook. De bedmat registreert wanneer u uit bed gaat en verzendt een alarm naar het zorgpersoneel als u niet binnen een bepaalde tijd terugkeert in bed.
U heeft altijd toegang tot uw zorgdossier. Dat kan via Carenzorgt.nl. Hier kunt u uw zorgdossier lezen, de planning van uw zorg bekijken en berichten achterlaten voor de verpleegkundige of verzorgende. Ook kunt u familie of mantelzorgers uitnodigen, als dat nodig is. Met dit digitale zorgdossier kunnen we goed samenwerken en krijgt u de best mogelijke zorg. Uiteraard zijn al uw persoonlijke gegevens optimaal beveiligd. Alleen uzelf en degenen die u toestemming geeft, kunnen uw dossier inzien.
Zijn er meerdere zorgverleners betrokken bij uw zorg? Dan is het fijn als zij met elkaar samenwerken. Met OZOverbindzorg houdt u grip op uw zorg. Via dit online communicatieplatform zijn de verschillende zorgverleners met elkaar verbonden en houden ze elkaar op de hoogte.
Iedereen weet wat de status is rondom uw zorg. Deze vorm van samenwerken geeft rust en uiteraard heeft u de regie. U bepaalt namelijk wie er toegang heeft tot uw dossier: zorgverleners, maar ook mantelzorgers, familie en vrienden. Door alle partijen met elkaar te verbinden wordt de samenwerking verbeterd en krijgt u de best mogelijk zorg. Wilt u deelnemen aan OZOverbindzorg? Laat dit weten aan uw contactpersoon bij Coloriet of via uw huisarts. Zelf aanmelden is ook mogelijk: www.ozoverbindzorg.nl.
Zelfstandig uw ogen blijven druppelen? Dat kan met de speciale druppelbril. Wel zo makkelijk en veilig! De druppelbril is zo ontworpen dat bijna alle gangbare maten flesjes en pompjes in de bril passen en stevig vastzitten. Kies de opening waar uw flesje goed in blijft zitten, en druppel heel eenvoudig zelf uw ogen. Zonder hulp.
Lukt het niet (meer) om uw steunkousen zelf aan en uit te trekken? Dan zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar die het zelfstandig aan en uitrekken van uw steunkousen makkelijker en comfortabel maken. De wijkverpleegkundige kan samen met u bepalen welk hulpmiddel het beste bij u past.
De ontwikkelingen in de zorgtechnologie gaan snel. Wij volgen die binnen Coloriet op de voet. Wij kijken altijd hoe een nieuwe ontwikkeling kan bijdragen aan de zorg en het welzijn van onze cliënten. We houden u hiervan op de hoogte.
Contact
Zorg regelen
Zorg aanvragen
Klantadvies
Klachtenprocedure
Contact
Zorg regelen
Zorg aanvragen
Klantadvies
Klachtenprocedure
© Coloriet 2024 – Privacyverklaring – Disclaimer – Algemene voorwaarden
Coloriet maakt gebruik van noodzakelijke, statistische en marketing cookies voor een optimale website ervaring.