Bezoekers dagbesteding testen Fit-Lint in Swifterbant

In Swifterbant zijn apparaten geplaatst die jong en oud uitnodigen om meer aan beweging te doen. Het Fit-lint dit weekend officieel geopend. De bezoekers en vrijwilligers van Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt hebben hier al meteen gebruik van gemaakt.

Coordinator dagbesteding Wilma Damen: “Wat een lol en plezier hebben ze met elkaar. De rollator gaat even aan de kant en de dames laten zich van hun sportieve kant zien.” De apparaten lopen in moeilijkheid en intensiteit steeds een beetje op. Voor ieder is er wat wils. Ook als je oud(er) bent, is het belangrijk zoveel mogelijk te blijven bewegen.   Het Fit-Lint is bedoeld voor mensen van vrijwel alle leeftijden. Ouderen en jongeren kunnen elkaar al sportend ontmoeten. Vier van de apparaten zijn gekozen zodat ouderen deze heel goed kunnen gebruiken, vier zijn gericht op de jongeren, maar beide groepen worden van harte uitgenodigd om ook de andere apparaten te gebruiken.

Het Fit-Lint doorkruist een aantal fietsroutes en fietsers wordt dan ook de mogelijkheid geboden om tijdens een fietstocht even lekker met een andere, ontspannen manier van bewegen bezig te zijn. Ook veel hardloop- en loopgroepen komen geregeld langs de locatie van het Fit-Lint.

Als Coloriet feliciteren wij Swifterbant met dit mooie initiatief. Het Fit-Lint is mogelijk gemaakt door de subsidie uit het fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland met co-financiering van de gemeente Dronten en Dorpsbelangen Swifterbant.

Meer informatie over dagbesteding: www.coloriet.nl/dagbesteding