Officiële start revitalisering bij Coloriet de Regenboog

Dronten is officieel van start gegaan. Wethouder Irene Korting heeft samen met bewoner mevrouw Van der Wal en bestuurder Aukje Reinders de eerste heipaal geslagen voor de nieuwe entree. Irene Korting heeft zich hard gemaakt voor de motie Dementievriendelijke Gemeente.  
 
In de Oost/West vleugel wonen mensen met dementie. Met de revitalisering ontstaan zes kleinschalige woongroepen met individuele zit/slaapkamers voorzien van moderne zorgtechnologie. Een woonomgeving waarbij het comfort en de veiligheid voor de bewoners verdergaand wordt verbeterd en waarbij nog meer inhoud aan persoonsgerichte zorg wordt gegeven. De betrokken medewerkers, vrijwilligers, bewoners, familie en bouwbedrijven vieren de officiële start mee.

Aandacht voor dementie in Dronten

Wethouder Peter van Bergen is ook aanwezig en houdt een woordje: “We zijn een jonge gemeente, maar dementie verdient onze aandacht. We hebben nu zo’n 600 inwoners met dementie. In 2040 zullen dat er 1700 zijn. We willen inwoners die hiermee te maken hebben ondersteunen in het langer thuis wonen. Wanneer dit niet gaat, dan is het fijn dat deze kleinschalige woongroepen met persoonsgerichte zorg er zijn. Met het gezamenlijke in zich dat in onze gemeente zo belangrijk is. Ik wens iedereen veel plezier hier, voor de bewoners om er te wonen, voor familie en kennissen om er op bezoek te komen.”  

Bekendmaking namen woongroepen

Na het slaan van de eerste paal zijn ook de nieuwe namen van de woongroepen bekend gemaakt. Deze staan in het teken van bloemen. Het woonzorgcentrum had hiervoor een prijsvraag uitgezet. En de prijswinnaars krijgen een cheque overhandigd waarmee zij kunnen genieten van een themadiner voor twee in het restaurant, voorafgegaan door een knipbeurt in kapsalon Willy. De namen bepalen de thematiek die in de gangen van de vleugel worden doorgevoerd tijdens de revitalisering. Het project verloopt in zes fasen en is medio 2020 gereed. 

Meer informatie over de revitalisatie

Foto: Fotostudio Wierd