Gratis frites en frikandellen voor bewoners Coloriet Laarstaete

Ze hebben de smaak te pakken, vrijwilliger Ype (82) en kleinzoon Peter. Voor derde achtereenvolgende jaar bakken zij gratis frites en frikandellen, speciaal voor de bewoners van Coloriet Laarstaete in Lelystad.

Met z’n allen gezellig in het atrium genieten de bewoners van de snacks, terwijl de duimen omhoog gaan. De bewoners zijn veelal rolstoelafhankelijk, dus de vrijwilligers lopen af en aan naar de parkeerplaats. Daar is een plek gereserveerd voor de patatkraam, uitgeleend door Event Catering uit Emmeloord, de werkgever van kleinzoon Peter. 

Peter is inmiddels een net zo graag geziene gast als zijn opa. Ype helpt jaarlijks mee met oliebollen bakken bij het verpleeghuis en behandelcentrum. Hij komt hiervoor uit Emmeloord naar Lelystad, dankzij een vriendin die daar al jaren wandelvrijwilliger is. Coach Welzijn Majella dankt de mannen hartelijk met een paasattentie.

“Mooi voorbeeld”

Els van Haaster, vrijwilligers coördinator bij Coloriet Laarstaete: “Bij Coloriet willen we met zorgmedewerkers, familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers samen kleur geven aan waardevol leven. Deze activiteit is een mooi voorbeeld daarvan.” Wie ideeën heeft of vrijwilliger wil worden kan mailen naar: e.vanhaaster@coloriet.nl.