Eerste bezoekers voor dagbesteding Biddinghuizen

Coloriet Dagcentrum De Gouden Koets is deze maand van start gegaan. De eerste bezoekers maken er al gebruik van. Vorige week zijn de nieuwe vrijwilligers uitgenodigd om op de koffie te komen. Coördinator Hinny Meijer: “Gezellig, zo was er al meteen visite.”

De eerste bezoeker blijkt al een aantal vrijwilligers te kennen en daardoor ontstonden gelijk mooie gesprekken. “Het is een enthousiaste groep vrijwilligers die de dagbesteding samen met mij willen gaan opstarten”, vertelt Hinny Meijer. “We hebben een groepsapp aangemaakt en afspraken gemaakt wie wanneer komt. De eerste verbindingen zijn gelegd. Ik ben hier heel blij mee.”

De ruimte wordt ook steeds huiselijker met tapijtprint en nieuwe meubels. Ook is de echte gouden koets te zien in de huiskamer. Betrokkenen bieden nostalgische spullen aan die doen herinneren aan vroeger. “Als ik aanwezig ben, komen er altijd wel belangstellende Biddinghuizenaren langs. We maken dan altijd even een praatje en ik nodig hen uit om te komen kijken. Er zijn al eerste aanmeldingen binnen van inwoners die van de dagbesteding gebruik willen maken.”

Mocht u voor uzelf of iemand in de omgeving dagbesteding wensen, dan is het goed om te weten dat deze door de gemeente wordt vergoed. Coloriet verwijst u door naar de WMO-gids van de gemeente. Deze kijkt samen met u naar wat passend is in uw situatie. Mocht dagbesteding bij Coloriet Dagcentrum De Gouden Koets de uitkomst zijn, dan nodigt Hinny Meijer u uit voor kennismaking en bespreekt de stappen die nodig zijn om te kunnen gaan starten met de dagbesteding. Daarbij is het goed om rekening te houden met een aantal weken doorlooptijd.

Voor meer informatie staat op www.coloriet.nl/dagbesteding. U kunt contact opnemen met Hinny Meijer via goudenkoets@coloriet.nl, (0321) 329 650 of kom langs.