Big Band Festival zet zich in voor hospicezorg 't Hofje

De achtste editie van het Big Band Festival vindt op zaterdag 26 januari plaats in de Kubus in Lelystad. Tijdens dit festival vraagt stichting Vrienden van 't Hofje aandacht en haalt geld op voor 't Hofje, hospicezorg in Coloriet de Hoven in Lelystad.
 
Bigbands afkomstig uit alle windstreken van Nederland om de eer en de prijzen in de theaterzaal van de Kubus. Naast ‘The Q-Buskers’, het paradepaardje van de Kubus, treden de volgende bands op: Weathertown Bigband uit de Bilt, Bigband Heerde, Bigband Utrecht, Bigband Straight Ahead uit Lochem en Bigband Nieuwe Veste uit Breda.

De bands worden beoordeeld door dezelfde deskundige jury die ook de afgelopen jaren de bands beoordeelde, te weten Loet van der Lee, Sebastian Ohm en Erik van Lier. Er zijn prijzen voor de beste bigband en voor de beste solist(e).

Goed doel

Tijdens het festival wordt er aandacht besteed en geld opgehaald voor ’t Hofje, dat zich bevindt op de derde etage van woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad. ‘t Hofje biedt hospicezorg aan vier bewoners die zich in de laatste fase van hun leven bevinden. Het is een kleinschalige woonvorm waarin de huiselijke sfeer belangrijk is. De zorg wordt geboden door verpleegkundigen van Coloriet de Hoven en zij worden ondersteund door vrijwilligers via Welzijn Lelystad. Kijk hier voor meer informatie over 't Hofje.

Het festival vindt plaats vanaf 12.00 tot 18.00 uur in de theaterzaal van de Kubus. Het is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website van de Kubus.