Evita (14) uit Lelystad dag 'baas' van Coloriet

Evita heeft donderdag één dag de baan overgenomen van de bestuurder van zorgorganisatie Coloriet in Lelystad. Een initiatief van JINC Baas van Morgen, waarbij in totaal 200 basisschool- en vmboleerlingen deze ervaring mogen opdoen bij CEO’s, politici en hoofdredacteuren.
 
Voor Evita is deze ruil met Aukje Reinders de ideale kans om een kijkje in de keuken van Coloriet te nemen. Zij is veertien jaar en derdejaars VMBO TL-leerling die later stewardess wil worden of in de zorg wil werken. “Ik wil graag iets doen met mensen en niet de hele dag op kantoor zitten”, aldus de geïnteresseerde Evita.

Bestuurdersstoel

Haar dag begint op kantoor waarbij ze meteen op de bestuurdersstoel mag zitten. Tijdens de rondleiding ontmoet zij een paar collega’s om bij de afdeling Communicatie uit te komen. “Zij legden uit wat hun rol is in de organisatie. Ik heb veel van hun geleerd en mocht zelfs meehelpen met een persbericht die ik daarna naar de Flevopost heb gestuurd.”

Spel en pannenkoeken eten met bewoners

In het tweede deel van de ochtend gaat Evita met Aukje Reinders naar Coloriet Laarhof waar mensen met dementie wonen. “Ik heb daar met de bewoners meegedaan aan Braintrainer. Dat was super leuk. Je zag de mensen echt genieten.” In een van de huiskamers heeft ze nog pannenkoeken gegeten met de bewoners.

Goed beeld

Het bezoek van Evita geeft meteen de gelegenheid om met de zorgmedewerkers te sparren over het werk in de zorg en of het wat voor haar is. Bij Coloriet de Hoven leert zij Els kennen, die in de wijkzorg werkt. Ze krijgt informatie over hoe routes worden gepland en leert over veiligheid. “Ik vind het tot nu toe super leuk. Ik kreeg ook nog een folder over de Coloriet College mee. Door deze dag heb ik echt een beeld gekregen van hoe het in een zorgorganisatie als Coloriet gaat en wat iedereen daar allemaal voor de bewoners doet.”