Open gesprekken tijdens aftrap jubileumweek ‘t Hofje

Lezingen met boeiende onderwerpen en mooie dialogen tussen de aanwezigen. Maandagavond 8 oktober vond het mini-symposium van ’t Hofje van Coloriet plaats. De aftrap van de jubileumweek voor het 10-jarig bestaan van deze palliatieve unit met hospicezorg.

Collega’s, vrijwilligers en geïnteresseerden konden deze avond vrijblijvend kennis opdoen van de sprekers. Met onderwerpen rondom palliatieve zorg en rouwverwerking. Hoe kijk jij tegen de dood aan? Wat kan iemand nog steun geven in de laatste levensfase? En hoe verwerken kinderen een groot verlies? Bijzonder hoe open er deze avond werd gesproken.

Lezingen laten je nadenken

Stichting Vrienden van ’t Hofje blikte terug op de afgelopen tien jaar. Welzijn Lelystad behandelde vijf verschillende menstypen als het gaat om STEM (STerven op je Eigen Manier). De geestelijk verzorger van Coloriet zette het publiek aan het denken. In theorie praten we soms makkelijk over wat we zouden willen, maar als het moment eenmaal daar is…

Janet Schmidt sprak over haar beroep in de kinderrouwverwerking. Waarbij zij iedereen meenam in de denkwijze van kinderen. En concrete voorbeelden gaf door middel van gebruiksvoorwerpen. Medewerkers van DELA besloten het mini-symposium met hun app ‘Before you leave’. Een mooie manier om samen waardevolle herinneringen te verzamelen met bijvoorbeeld je hele familie. Na afloop ontvingen alle sprekers een prachtige bos bloemen als dank voor hun inzet.

Jubileumweek

Naast het mini-symposium vieren we het 10-jarig bestaan van 't Hofje op meerdere manieren. Met donderdag 11 oktober een jubileumfeest en zaterdag 13 oktober een open dag. Nieuwsgierig? Meer weten? Kijk op onze jubileumpagina.

Over ’t Hofje

Coloriet biedt hospicezorg in een huiselijke sfeer met palliatieve unit ’t Hofje, in woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad. De professionele en medische zorg wordt geleverd door medewerkers van Coloriet in samenwerking met de huisarts. Mede door de inzet van getrainde vrijwilligers (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, onderdeel van Welzijn Lelystad) is ‘t Hofje een thuis voor de gasten en naasten.