Samenwerking Aan Boord en Coloriet de Regenboog dankzij 2 leerlingen

“Kunnen wij eens bij jullie komen kijken en samen wat doen met de ouderen?” Zo namen twee leerlingen van basisschool Aan Boord in Dronten contact op met Coloriet de Regenboog. Het begin van een project waar jong en oud elkaar ontmoet.

Masja Heuvelink en Saskia Fack van Team Welzijn van het woonzorgcentrum zijn enthousiast over de samenwerking. “Wij zijn hun buren en lopen op de donderdagochtend met de wandelclub wel eens langs hun schoolplein. Zo kwamen de twee leerlingen op het idee en dienden dit in bij hun schoolproject.”

De school komt vier keer naar Coloriet de Regenboog. Groep 5/6 gaat twee keer naar het Wijkplein om mee te doen bij de Spelletjesmiddag. En groep 7/8 doet op het Grote Plein twee keer mee met de Hobbyclub van afdeling Oost en West. Dit is een afdeling voor mensen met dementie. De leerlingen worden hierbij ondersteund door vijf vrijwilligers. In totaal komen 17 leerlingen met meester Niels mee en deze week is de laatste keer. 

Tot nu toe zijn deze ontmoetingen zeer goed bevallen. “We zouden het mooi vinden als wij, én onze bewoners, ook eens ‘weer’ naar school kunnen. Dus wie weet wat onze samenwerking gaat brengen” vertellen Masja en Saskia. Na de zomervakantie gaan ze met de school kijken wat ze verder samen kunnen doen.