Coloriet College start opleidingstraject met zij-instromers in september

Coloriet biedt vanaf september een betaald opleidingstraject voor zij-instromers die in de zorg willen werken. De zorgorganisatie in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde heeft een groep nieuwe zorgmedewerkers aangenomen die na de zomervakantie van start gaat.     
 
De nieuwe collega’s gaan aan het werk bij een van de woonzorgcentra van Coloriet en in de wijkzorg, waarbij de organisatie inspeelt op de ontwikkeling dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. De nieuwe zorgmedewerkers volgen naast hun werk intern een tweejarige MBO-opleiding (Maatschappelijk verzorgende IG). Waarbij aandacht voor de zorg en het inspelen op de wensen en behoeften van de cliënten centraal staan. ROC Friese Poort Emmeloord/Urk is de onderwijspartner. De docenten komen naar de Coloriet locaties.

Dubbel diploma

Praktijkopleider Inge Bronkhorst: “Mooi dat er zo veel belangstelling is voor dit BBL traject. We hebben een zeer gevarieerde groep binnengehaald, inclusief doorstromers van helpende naar maatschappelijk verzorgende IG. De deelnemers hebben na twee jaar een dubbel diploma.” Zij meldt dat in november ook een doorstroomtraject start waarbij diverse Coloriet medewerkers opgeleid worden voor MBO Verpleegkundige. “De nieuwe collega’s worden niet alleen breed opgeleid, maar kunnen bij Coloriet ook intern doorgroeien.”

Zij-instroom

Coloriet is met Coloriet College zelf een wervingscampagne gestart voor de opleidingstrajecten, waarbij vooral veel belangstelling was vanuit zij-instromers. Voor het schooljaar 2019-2020 wil de zorgorganisatie een eigen op maat gemaakt traject aanbieden aan jongeren met een VMBO-opleiding. Het komende jaar gaat zij voorlichting geven bij VMBO-scholen. Aukje Reinders, bestuurder Coloriet: “Met onze onderwijspartner willen wij samen bouwen aan onderwijs dat aansluit bij de praktijk en de toekomst. Met de dubbele diplomering willen we jongeren breed op leiden voor de zorg.”

Meer informatie staat op www.coloriet.nl/college