Collega’s maken kennis met nieuwe zorgtechnologie

Diverse collega’s, waaronder veelal wijkverpleegkundigen, maakten dinsdag 3 juli tijdens een inspiratiesessie kennis met ‘Tessa’ en ‘Lea’. Dankzij deze initiatieven wordt men gestimuleerd om actief te zijn en wordt men geholpen om langer thuis te blijven wonen.
 
Tinyrobot Tessa

Tessa is een kleine robot die structuur in het dagelijks leven brengt.  Ze spreekt berichten uit die vooraf door familie ingetypt kan worden. Op ingestelde tijden herinnert Tessa iemand eraan dat bijvoorbeeld om 10 uur de medicijnen ingenomen moeten worden. En om 12 uur laat ze weten dat het brood voor het middageten op het aanrecht ligt en die lekkere kaas in de koelkast te vinden is.
 
Steunen op Lea
Lea is een elektrische rollator met allerlei handige snufjes. Het apparaat komt zelfs naar je toe als je het oproept. Op Lea kun je altijd steunen, letterlijk en figuurlijk. Het apparaat biedt ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen en herinnert je aan de beweging die je nodig hebt.
 
Beide apparaten zijn mooie initiatieven op het gebied van nieuwe zorgtechnologie. Fijn dat medewerkers van Coloriet hier vast kennis mee mochten maken.