Bruidsmodeshow als examen

Groots uitpakken voor je examenopdracht… Laat dat maar aan Janneke en Marinka over. De  twee stagiairs organiseerde een bruidsmodeshow voor bewoners van Coloriet de Regenboog.
 
Janneke en Marinka volgen de opleiding Verzorgende IG/MMZ aan het Hoornbeeck College in Kampen. Zij zitten nu in hun derde jaar en zijn via het gildeleren een jaar lang werkzaam bij ons in Dronten. Voor hun maatschappelijke zorg examen moesten zij een activiteitenochtend of -middag organiseren.  

Ondernemers helpen mee

Op 8 mei vindt de bruidsmodeshow plaats, maar daar gaat een hele organisatie aan vooraf. De dames verzamelen 30 jurken en de modellen zijn hun klasgenoten en collega’s. Ook benaderen zij een aantal ondernemers:
- Bakkerij Tietema sponsort koekjes voor bij de koffie.
- Supermarkt Deen in Dronten biedt bloemboeketjes voor de bruiden.
- Etos sponsort testertjes van Kneipp bodylotion.
- Trekpleister schenkt testertjes van Nivea gezichtscrème en zakdoekjes
- Drogisterij Van Wonderen sponsort 2 kadootjes van Therme.
De testertjes delen zij uit als bedankje voor de bewoners en modellen.  

Geslaagd

Tijdens het showen van de jurken op het wijkplein heeft iedere jurk een verhaal. De bewoners hebben erg genoten en vinden de show voor herhaling vatbaar. Janneke en Marinka hebben zelfs de redactie van de FlevoPost gebeld of er een stukje in de krant kan. Natuurlijk zijn de dames geslaagd voor hun examen. Coloriet feliciteert de dames met hun examen en ondernemerschap.