Geluksbankje voor Coloriet Laarstaete

"Of haar haar wel goed zit?", vraagt Sjaan als ze als eerste mag plaatsnemen op het Geluksbankje, samen met Martin Pielage van Coloriet. Ze poseren vrolijk voor het bijzondere moment bij Coloriet Laarstaete in Lelystad.
  
[Dit artikel en de foto's zijn eerder geplaatst op de site www.vraagelkaar.nl en met toestemming overgenomen]
 
De ruimte van Coloriet Laarstaete is feestelijk versierd met gedekte tafels, gekleurde vlaggetjes en rood met wit-gestipte accessoires. Het is dan ook een feestelijke middag want Coloriet wordt de trotse eigenaar van een Vraagelkaar geluksbankje. Onder het motto: “Ervaar een sprankje op het Vraagelkaar Geluksbankje” is het bankje bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen.
 
Omringt met planten, vormt het bankje een vrolijk geheel en het duurt dan ook niet lang voordat andere bewoners ook plaatsnemen. Na de overhandiging heerst er een ontspannen sfeer en wordt er vrolijk gekletst aan de Vraagelkaar Gelukstafels door bewoners, buurtgenoten en Vraagelkaar inspiratie coaches. Zo ontstaan er al snel een aantal wensen vanuit bewoners wat zij graag zouden willen doen. Bijvoorbeeld samen naar een koor in Lelystad, een wandeling maken, of naar het theater. Gerda heeft juist behoefte aan leesvoer: liefst spannende thrillers, zoals die van Nora Roberts.
 
Aan de gelukstafel brengt Sjaan de inspiratiekaart van een hond naar haar gezicht. 'Wat een lieve hond', verzucht ze. Ze pakt de kaart steeds opnieuw. Of ze een hond wil aaien, vraagt Janet Turkstra, initiatiefnemer van Vraagelkaar. Dat wil ze. Vijftien minuten later komt een hondje binnenwandelen. Haar baasje loopt langs Sjaan en vindt het geen probleem om haar hondje in haar armen te leggen. Ze straalt. Soms kan een kleine vraag het grootste geluk opleveren...
 
 
Wil jij ook een sprankje geluk ervaren? Of heb je een klein hondje die wel van een knuffel houdt? Kijk op vraagelkaar.nl voor activiteiten bij jou in de buurt.

Het geluksbankje werd mogelijk gemaakt door Fonds Sluyterman van Loo. De Vraagelkaar geluksbankjes zijn op meerdere plaatsen te vinden. Ook bij Coloriet de Regenboog en Coloriet de Hoven.