Vrijwilligers maken belevingstuin en terrassen Coloriet Laarhof lente klaar

‘Vele handen maken licht werk’

Lelystad – Tien vrijwilligers maakten tijdens NL Doet de belevingstuin en enkele terrassen van Coloriet Laarhof lente klaar. Zo kunnen bewoners van het verpleeghuis straks weer –wandelend door de tuin of zittend aan de tuintafel- genieten van het zonnetje.
  
Kyara Wouter, student van Landstede in Zwolle, helpt een handje mee in het kader van een maatschappelijke stagedag. ‘Het geeft me een goed gevoel dat ik mensen, door de stoelen af te nemen en de tegels schoon te maken, kan helpen’, zegt ze enthousiast.
  
Norman Augusta schildert een tuinhuisje. ‘Het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen en het is nog gezellig ook. We werken hard, maar ondertussen is er ook tijd om gezellig te praten en grappen te maken.’
  
Nico Kok is al vijf jaar tuinvrijwilliger van Coloriet Laarhof. ‘Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en er samen met de andere vrijwilligers voor te zorgen dat de mooie belevingstuin, waar mensen met dementie kunnen wandelen en waar hun zintuigen geprikkeld worden, er mooi bij ligt. Ik ben hier zo’n drie dagdelen per week. Af en toe drink ik een kopje koffie in een van de huiskamers. Vrijwilligerswerk doen is nuttig, maar ook gewoon leuk!’
  
Martin Pielage, hoofd dienstverlening bij Coloriet Laarhof en Laarstaete, is blij met de hulp van de extra vrijwilligers tijdens NL Doet. ‘Vele handen maken licht werk.’ Het hele jaar door helpen zo'n 600 vrijwilligers op de woonlocaties in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Zij helpen bij de activiteiten voor de bewoners, gaan met hen wandelen of koffie drinken, helpen op de huiskamers bij koken en meer.
  
Coloriet Laarhof heeft veel behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Voor het helpen organiseren van activiteiten, maar ook voor het bijhouden van de belevingstuin bijvoorbeeld. Wie ook vrijwilliger wil worden en zo ouderen of bewoners met een lichamelijke aandoening een fijne dag willen bezorgen, kan zich aanmelden via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.