Vrijwilligers in actie tijdens NL Doet bij Coloriet De Regenboog

Genieten van de gezelligheid op het wijkplein

Dronten – ‘Vrijwilligers zijn heel hard nodig. Niet alleen in Coloriet De Regenboog, maar overal’, zegt Lien Zandbergen. De bewoonster van het woonzorgcentrum won vrijdag 9 maart de hoofdprijs (een fruitmand) van het Rad van Avontuur, speciaal georganiseerd in het kader van NL Doet.
 
Er waren vrijdag twee shifts; een ochtendploeg, die binnentuin en het prieel bij de dierenweide schoonmaakt èn een middagploeg. Deze ploeg organiseerde een gezellige middag op het wijkplein. Deelname was gratis, er waren leuke prijzen, een accordeonist speelde vrolijke muziek, vrijwilligers gingen rond met worst en kaas en de liefhebber kon genieten van een advocaatje met een flinke dot slagroom.
  
Jannie van de Brink is een van de vaste vrijwilligers van Coloriet De Regenboog. Ze geniet van de gezelligheid op het wijkplein en reikt de prijzen uit aan de enthousiaste winnaars. ‘Als de mensen blij zijn, ben ik ook blij. Het is heel leuk om te zien dat mensen onze inzet waarderen’, zegt ze.
  
Lisa Wisse helpt samen met drie klasgenoten van Landstede in Harderwijk een handje mee. ‘Ik vond het in het begin best spannend, maar het is leuk om te doen. We hebben net een aantal mensen opgehaald voor het Rad van Avontuur en nu gaan we rond met drankjes. Het meest bestelde drankje? Advocaat met slagroom.’ Haar klasgenoot Matthew van ’t Klooster lacht. ‘Het is een leerzame dag en het is goed om te weten hoe het is om vrijwilliger te zijn’, zegt hij.
  
Saskia Fack, Coach Welzijn & Dagbesteding bij Coloriet de Regenboog, is blij met de inzet van de vrijwilligers. ‘Coloriet De Regenboog telt 250 vrijwilligers en we zijn hen heel dankbaar voor wat ze allemaal doen voor de mensen die hier wonen.’ Ze vertelt dat Coloriet De Regenboog voor de negende keer meedoet aan NL Doet. ‘Het is wederom een succes!’
  
Het hele jaar door helpen zo'n 600 vrijwilligers op de woonlocaties in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Zij helpen bij de activiteiten voor de bewoners, gaan met hen wandelen of koffie drinken, helpen op de huiskamers bij koken en meer. Wie ook vrijwilliger wil worden en zo ouderen of bewoners met een lichamelijke aandoening een fijne dag willen bezorgen, kan zich aanmelden via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.