Yorinde uit Lelystad dag ‘baas’ van Coloriet

Yorinde heeft donderdag één dag de baan overgenomen van de bestuurder van zorgorganisatie Coloriet in Lelystad. Een initiatief van JINC Baas van Morgen, waarbij in totaal 200 basisschool- en vmboleerlingen deze ervaring mogen opdoen bij CEO’s, politici en hoofdredacteuren.
 
De ruil tussen Yorinde en Aukje Reinders blijkt een perfecte match. Yorinde is derdejaars VMBO-leerling Zorg en Welzijn en zij wil later de ouderenzorg in. Zij weet er al wat van, want haar opa heeft dementie. Ze heeft daarom ook echt zin in deze dag. 

Yorinde kiest bewust voor ouderenzorg 

“Mijn klasgenoten denken dat ouderenzorg alleen maar billen wassen is en willen bijvoorbeeld kapster worden. Maar ik weet dat dit maar een klein onderdeel van het werken in de zorg is en dat het er vooral omgaat dat de ouderen een goede dag hebben”, vertelt Yorinde heel bewust. Vervolgens vraagt ze of ze ook een vlog mag maken op Snapchat over deze dag. 

Boegbeeld als bestuurder

Aukje Reinders vindt het prachtig: “Als bestuurder ben je een boegbeeld van de organisatie. Hoe leuk is het dat Yorinde dit nu al wil zijn. Ik heb haar daarom ook gevraagd hoe we klasgenoten van haar zouden kunnen overtuigen om ook voor de zorg te kiezen.”

Coloriet College

De zorgorganisatie is namelijk met een wervingscampagne bezig voor studenten voor Coloriet College; een samenwerking met ROC Friese Poort waarbij ze gezamenlijk de opleiding Maatschappelijk verzorgende drie jaar lang binnen de locaties van Coloriet in Lelystad bieden.

"Nu weet ik het zeker"

Yorinde heeft met diverse medewerkers overleg gehad en draaide mee met een spelactiviteit bij Coloriet Laarhof, gespecialiseerd in dementiezorg. Ze laat aan het einde van de dag weten: “Nu weet ik zeker dat ik dit later wil doen!” Coloriet gaat contact houden met deze baas van morgen.