VMBO-leerling uit Lelystad vandaag ‘baas’ van Coloriet

Ruim 200 kinderen nemen vandaag voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Aukje Reinders, bestuurder van zorgorganisatie Coloriet doet mee.
 
Aukje Reinders werkt graag mee. Ze vindt dat ze als bestuurder een taak als boegbeeld heeft en zo laat zien waar Coloriet als zorgorganisatie voor staat. Het is niet voor niets dat Coloriet College is gestart. “Wij willen investeren in opleiding en het laten doorgroeien van onze medewerkers in de zorg. Vandaag is het belangrijk de tweehonderd kinderen in het zonnetje te zetten en te laten ervaren dat het leven van hen is en dat ze kansen mogen creëren en grijpen”, aldus Aukje Reinders.

Een dag als baas

De bestuurder haalt de nieuwe baas thuis op en zal ook kennis maken met de ouders. Daarna gaat de jongere de maandcijfers bespreken. Het geld van de zorg moet immers goed besteed worden. De VMBO-leerling draait ook een uur mee bij een afdeling van Coloriet Laarhof, waar mensen met dementie wonen. “Zo kan onze baas zien voor wie wij het allemaal doen”, vertelt Aukje Reinders.
Het middagprogramma is het  feestelijk evenement Baas van Morgen in Almere en daarna wordt de jongere weer thuis gebracht en neemt de bestuurder het stokje weer over.

 

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.
 
Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 45.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.
 
JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.
Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.