Coloriet medewerkers vormen kerstkoor voor bewoners

Medewerkers van Coloriet hebben samen opgetreden voor de bewoners van zorglocatie Coloriet Laarstaete in Lelystad. Het projectkoor is een initiatief van specialist ouderengeneeskunde Evelien Dijkema: “Hiermee geven wij extra aandacht aan onze bewoners, vooral nu rond kerst.”
 
De bewoners waarderen het gebaar van de medewerkers. Hier en daar zingen of dirigeren ze mee of pinken een traantje weg. Een van de dames: “Ze moeten wel zangles hebben gehad, anders kan het niet zo mooi klinken.”
 
Een ander roept de specialisten ouderengeneeskunde bij zich: “Komen jullie eens hier, want ik wil even zeggen hoe prachtig het was.” Ook de welzijnscoach is onder de indruk van haar collega’s. “Het klinkt veel beter dan verwacht. Ik wil dat ze volgend jaar weer komen.” Andere collega’s luisteren tussen de bedrijven door bij de balustrades.

Samenstelling kerstkoor divers

De samenstelling van het kerstkoor is divers, want naast Evelien doet ook haar collega Paula Hofstra mee en Jessica Schenk (psycholoog), Helene Hulshof (verpleegkundige hospicezorg ’t Hofje), Vera Hoskam (logopedist), Margaretha Kaashoek-van Duijvenvoorde en Jeanet van Dalfsen (verzorgende en senior verpleegkundige Coloriet Laarstaete) en Marielle Steeneveld (communicatie).

Volgend jaar weer

De ‘zangeressen’ vinden het geweldig om te doen. Ze hopen dat er volgend jaar meer medewerkers aanhaken, ook mannen, en dat ze dan op alle locaties van Coloriet kunnen zingen. Meedoen kost weinig tijd. Iedereen krijgt per mail de tekst en muziek, studeert thuis via YouTube in en oefent een aantal keer in de pauze samen. De liederen zijn bekend en worden speciaal voor de bewoners zoveel mogelijk in het Nederlands gezongen. Het slotlied is We Wish You a Merry Christmas. En dat wensen zij iedereen toe.