Coloriet gaat zelf studenten opleiden met Coloriet College

Zorgorganisatie Coloriet initieert Coloriet College. In co-creatie met ROC Friese Poort Emmeloord/Urk biedt zij zelf de MBO opleiding Maatschappelijke verzorgende aan. Deze week start de wervingscampagne voor studenten. Een samenwerking als deze is voor het eerst in Flevoland. “Voor een zorgorganisatie is onze aanpak innovatief, maar in onze provincie zijn we gewend om te pionieren”, aldus Aukje Reinders, bestuurder van Coloriet.

In ROC Friese Poort heeft Coloriet een onderwijspartner voor de nieuwe leerafdeling gevonden die samen wil bouwen aan onderwijs dat aansluit bij de praktijk en de toekomst. Aukje Reinders: “Door jongeren breed op te leiden, kunnen zij zich makkelijker aanpassen aan de ontwikkelingen in de zorg.” Coloriet College start met 24 leerplekken en duurt drie jaar. Het laatste jaar is in BBL-traject met salaris en vergoeding van studiekosten. Bovendien is er baangarantie en mogelijkheid intern door te groeien.

Toekomstgericht beroepsonderwijs

De hele opleiding vindt plaats in de praktijk bij Coloriet de Hoven, Laarhof, Laarstaete en Wijkzorg in Lelystad. Ook de docenten van ROC Friese Poort gaan lesgeven op deze zorglocaties. De studenten doen zo ervaring op in de hele keten van verpleeghuiszorg en de wijkzorg. Een vorm van toekomstgericht beroepsonderwijs, waarbij Coloriet inspeelt op de ontwikkeling dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen.

1 opleiding, 2 diploma’s

Voor de zorgorganisatie is het belangrijk dat er niet alleen aandacht is voor zorg, maar ook voor welzijn. Zo leren de toekomstige zorgcollega’s beter in te spelen op de wensen en behoeften van de cliënten. Daarom ontvangen de studenten die de opleiding afronden niet een, maar twee diploma’s: naast Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) ook Medewerker Maatschappelijke zorg. ROC Friese Poort bewaakt de eisen van de examinering.

Investeren

Aukje Reinders geeft aan dat met deze opzet niet alleen geïnvesteerd wordt in jongeren. “Ook voor de docenten en onze zorgmedewerkers is het leerzaam. Door de vragen van de studenten worden zij ook geprikkeld.” In deze tijden van krapte in de arbeidsmarkt is het belangrijk jongeren te interesseren voor de ouderenzorg en de wijkzorg, maar ook om de huidige mensen in de zorg te behouden. “Daar kun je het elke keer over hebben, maar je kunt er ook wat aan proberen te doen. En dat vraagt om vernieuwende oplossingen.”
 
Met de wervingscampagne waarin medewerkers ook hun ervaringen delen, wil Coloriet laten zien hoe mooi het is om te werken in de ouderenzorg. Meer informatie over de opleiding staat op www.coloriet.nl/college