Crisisoefening hulpdiensten bij Coloriet Laarhof

Woensdag 13 september vindt bij Coloriet Laarhof in Lelystad een crisisoefening plaats. Verschillende hulpverleningsdiensten van de Veiligheidsregio Flevoland oefenen diverse scenario’s. Zij doen dit jaarlijks ter voorbereiding op crisissituaties. De bewoners van het woonzorgcentrum en omwonenden zullen geen hinder ondervinden.
 
‘De crisisoefening duurt de hele dag, van 08.00 tot 17.00 uur’, vertelt Erik van Beeren, hoofd Dienstverlening van Coloriet en hoofd BHV. Op het parkeerterrein van Coloriet Laarhof wordt een commandocontainer geplaatst. De coördinatoren van de verschillende hulpdiensten komen met hun hulpverleningsvoertuigen. Zo zullen mogelijk brandweerauto's, politiewagens, wellicht een ambulance op het parkeerterrein staan, een indrukwekkend beeld, maar het betreft slechts een oefening. ‘Uiteraard komt men zonder sirene. De mensen van de hulpdiensten komen niet binnen Coloriet Laarhof, en daarom zullen de bewoners geen hinder ondervinden.’ Doel van deze dag is dat er geoefend wordt op het bestrijden van crisis ten behoeve van de veiligheid van de bewoners.

BHV Coloriet biedt tegenspel

De bedrijfshulpverleners van Coloriet, BHV’ers, zijn bij de oefeningen betrokken en zullen tegenspel bieden, waardoor het voor de hulpdiensten zo realistisch mogelijk is. Het Crisis Managementteam van Coloriet doet met een van oefeningen mee. ‘Toen onze medewerking werd gevraagd, heb ik geen moment getwijfeld. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid, zeker bij onze meest kwetsbare cliënten’, aldus bestuurder Aukje Reinders. ‘Ik hoop dat we de inzet nooit nodig hebben, maar als het zover komt dan kunnen we een beroep doen op deze ervaring.’


Veiligheidsregio Flevoland
Veiligheidsregio Flevoland is er om de veiligheid van haar inwoners tijdens een ramp of crisis te vergroten.
 
Veiligheidsregio Flevoland is een samenwerkingsverband van alle gemeenten in Flevoland, Politie, Brandweer Flevoland en de geneeskundige zorg (GHOR Flevoland). Daarnaast wordt samengewerkt met een groot aantal andere partners, zoals Coloriet.