Bewoner Coloriet de Regenboog blijkt vogelvriend

Afgelopen periode was het weer warm en zoals het spreekwoord zegt: de mussen vallen van het dak. Nu gebeurde dit in het echt, op een van de balkons van woonzorgcentrum Coloriet de Regenboog in Dronten. De visie van Coloriet is ‘Het leven is van jou’. Geldt dit ook voor het musje? Roel Mulder, verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde, vertelt hoe een bewoner die zelf zorg nodig heeft nu voor het musje zorgt met een provisorische verzorgingsunit.

(Onder bericht filmpje)
 
Een klein nog hulpeloos musje viel uit het nest en belandde op het beton. Het was niet meer in staat om terug te gaan naar het nestje. “Natuurlijk vonden wij dat ‘Het leven is van jou’ ook voor het musje geldt. Uiteraard”, aldus Roel Mulder. De medewerkers vroegen zich af hoe nu verder met de zorg voor het musje. Gelukkig was daar een van de bewoners die een gedreven vogelvriend blijkt te zijn. 

Provisorische verzorgingsunit

Roel Mulder: “Meneer kan zich moeilijk uitdrukken, maar wist ons allen duidelijk te maken dat hij wel voor het musje zou zorgen.” Een klein 10cc spuit, een oud bakje van een chinees restaurant en een eierdopje gingen dienst doen als verzorgingsunit in de directe nabijheid van meneer. Het drinken geven ging goed. Echter, een mus leeft niet alleen van water, maar ook van kleine insecten. Dus dat werd insecten vangen en als alternatief wormpjes. De bewoner is er maar druk mee. 

‘Johan Cruijff nr 14’

Het musje groeit als kool en heeft een enorm kabaal. “Maar wat een voldoening geeft het meneer en wat leven de afdeling en de andere cliënten mee.” Het musje moest wel een naam hebben en omdat de vogelvriend een volbloed AJAX fan is, kreeg de mus de naam: Johan Cruijff nr 14. En nu maar wachten tot het musje groot en sterk genoeg is om uit te vliegen.