Met Coloriet Wijkzorg naar Willeke Alberti op Lelystadse Hippiemarkt

In samenwerking met Lelystadse Hippiemarkt en Stichting Open je Hart nodigt Coloriet Wijkzorg veertig ouderen uit voor een optreden van Willeke Alberti. Het evenement bij Batavia Stad heeft zaterdagmiddag 8 juli een speciaal programma voor de ouderen. Hierbij krijgen de gasten van Coloriet een VIP-behandeling.
 
Volgens organisator Yvonne Winter zijn de ouderen de hippies van vroeger. ‘Wij vinden dit gebaar van haar prachtig. Zo kunnen wij ouderen die thuis wonen en zorg nodig hebben in het zonnetje zetten’, aldus Hanneke Toebes, directeur Wijkzorg bij Coloriet.
 

Onbezorgde middag

Ondanks een ziekte, handicap of hoge leeftijd wil iedereen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wijkverpleegkundigen en wijkzorgmedewerkers ondersteunen je dan graag door het bieden van zorg thuis. Of het nu gaat om hulp bij persoonlijke verzorging, het dagelijks druppelen van je ogen, het spuiten van insuline of het verzorgen van een wond na een operatie. Hanneke Toebes: ‘Hoe mooi is het dat we hen nu een onbezorgde middag kunnen bieden?’
 

VIP-ouderen

De VIP-ouderen van Coloriet worden met een bus van Márion Reizen opgehaald bij het wijkplein van de Coloriet locaties in Dronten, Lelystad en Zeewolde. Na een traktatie op een kopje koffie met gebak bij restaurant Next is het optreden van Willeke Alberti.

Willeke Alberti

Bij de uitnodiging om voor genodigde ouderen op te treden, heeft Willeke Alberti meteen ja gezegd. Ze grapte: “Wellicht zitten er nog oude hippies bij. Ik houd echt van de mensen die altijd die vrijheid hebben gehad.” Zij is het voorbeeld van de visie van Coloriet: ‘Het leven is van jou’. Ze krijgt nog steeds energie van het optreden. “Dan doe ik iets wat ik leuk vind en dat straal je dan ook uit. Daar voel ik mijn pijntjes niet en dat is mijn veilige haven.”
 

Kans op een stola van Karin Bloemen

Weten jullie dat Karin Bloemen prachtige stola’s haakt? Zij doet dit ter ontspanning wanneer zij onderweg is naar een theater om op te treden. Ze zijn kleurrijk en hip. Op verzoek van Yvon Winter heeft Karin Bloemen speciaal een stola gehaakt om weg te geven, aan een van de genodigden van deze VIP-middag. Zij maken kans op deze schitterende stola! Als blijvende herinnering aan deze middag. Yvon Winter zal de verloting organiseren bij het restaurant.