Coloriet Ergotherapie

Ergotherapie

Dagelijkse activiteiten zoals wassen, aankleden, eten koken en boodschappen doen lijken vanzelfsprekend. Wanneer u deze bezigheden (door bijvoorbeeld ziekte of een handicap) niet meer goed kunt uitvoeren dan merkt u dat dit effect heeft op uw zelfstandigheid.

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen? U kunt dan een beroep doen op de ergotherapeuten van Coloriet. Zij ondersteunen u en helpen u zo lang mogelijk veilig thuis te blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Zelfredzaamheid, mobiliteit en veiligheid

Onze ergotherapeuten kunnen u helpen bij vragen over zelfredzaamheid en mobiliteit, maar ook bij het vinden van balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook helpen zij u bij het leren van praktische vaardigheden en adviseren zij u over het gebruik van verschillende hulpmiddelen. Daarnaast kunnen zij u ook ondersteunen bij het aanvragen van voorzieningen bij de WMO of zorgverzekeraar.

Ergotherapie: Zorg op maat

De ergotherapeuten richten zich niet op uw ziekte, handicap of beperking, maar op de praktische gevolgen hiervan en uw specifieke wensen. Er wordt gekeken naar (nieuwe) mogelijkheden bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Ondervindt u problemen thuis bij de zelfverzorging, het huishouden of bij de vrijetijdsbesteding? Of ondervindt u problemen met werken, studeren of op school? Onze ergotherapeuten staan voor u klaar!

Gespecialiseerd in ergotherapie voor ouderen

De ergotherapeuten van Coloriet zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen. Ze werken nauw samen met de andere therapeuten. Zo zien ze snel of u ook een andere behandeling nodig heeft en worden behandelafspraken goed op elkaar afgestemd. Merkt de ergotherapeut dat u tevens problemen op andere gebieden ondervindt, dan haalt hij/zij er een collega van een andere behandeldiscipline bij. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut (bij bewegingsklachten), een logopedist (bij slikproblemen) of een andere expert.

Ergotherapie voor mantelzorgers

Als u mantelzorger bent dan kunt u uiteraard ook gebruikmaken van de specialistische kennis van onze ergotherapeuten. Zij ondersteunen u dan om uw partner/ familielid zo veel mogelijk activiteiten zelfstandig te laten uitvoeren. En ondersteunen u om de zorg thuis zo lang mogelijk te kunnen blijven uitvoeren.

Lees het persbericht over de naamswijziging van Ergotherapie Flevozorg naar Coloriet Ergotherapie.

Coloriet Ergotherapie is onderdeel van het Advies- en Behandelcentrum Coloriet (ABC)
Ons multidisciplinaire team staat voor u klaar.