Advies- en Behandelcentrum Coloriet (ABC)

Valpolikliniek

De valpolikliniek van Coloriet onderzoekt oorzaken van vallen en behandelt deze. Ook richt de valpolikliniek zich op het voorkomen van valincidenten in de toekomst.

Vallen en valletsel kunnen een groot probleem zijn voor ouderen. Minstens 25% van alle 65+ers valt één keer per jaar. Zo'n 90% van de ouderen die gevallen zijn, hebben last van de consequenties hiervan. Het gaat dan om angst, beperkingen in het functioneren of zich afzonderen van de omgeving.

Een onderzoek in de valpolikliniek

Het onderzoek in de valpolikliniek duurt een dagdeel en u krijgt meteen na het onderzoek de uitslag en een advies. Aan het onderzoek werken zowel de  specialist ouderengeneeskunde als een verpleegkundig specialist en een fysiotherapeut mee. Ook een ergotherapeut en een psycholoog kunnen deel uitmaken van het onderzoeksteam. Zij brengen uw lichamelijke, psychische, functionele en sociale situatie in beeld.  De uitslag van dit onderzoek word ook aan uw huisarts/ specialist terug gekoppeld.

Aanmelden valpolikliniek

Op verwijzing van de huisarts kunt u zich aanmelden voor de valpolikliniek, u komt in aanmerking voor deze behandeling als u een verhoogd valrisico heeft bijvoorbeeld door medicijngebruik, als er sprake is van letsel door vallen, of door allerlei oorzaken bekend of onbekend veel valt. U kunt de machtiging zelf opvragen bij de huisarts of anders regelen wij deze machtiging voor u.

Ons multidisciplinaire team staat voor u klaar.