Revalideren met verblijf

Het kan zijn dat u na een ongeval, operatie (bijvoorbeeld nieuwe knie of heup) of een acute ziekte (bijvoorbeeld een hersenbloeding of hartinfarct) tijdelijk niet thuis kunt wonen. U kunt er in dit geval voor kiezen om bij ons te revalideren.

Geriatrische revalidatieafdeling
Op de eerste verdieping van Coloriet Laarstaete vindt u de geriatrische revalidatieafdeling. Hier kunt u revalideren na een ingrijpende verandering op uw leven, zoals een operatie in verband met een nieuwe knie of heup, beroerte, een gebroken heup of acute klachten rondom COPD. Uw eenpersoonskamer is gestoffeerd en beschikt over een hoog-laagbed, nachtkastje, kledingkast en basisverlichting. Samen met een aantal medebewoners deelt u een huiskamer met keuken.

Persoonlijk hersteltraject
Onze behandelaren, met als eindverantwoordelijke de specialist ouderengeneeskunde, bepalen samen met u uw persoonlijke hersteltraject. Alle dagelijkse handelingen die u hier doet zijn gericht op uw herstel. Naast behandelingen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut en de ergotherapeut bent u voortdurend bezig met het verbeteren van uw vaardigheden of conditie. Uw wens staat centraal en wij zijn er om u te begeleiden om het optimale uit u zelf te halen. Soms is verbetering niet mogelijk. Dan kijken wij samen hoe u kunt omgaan met wat u niet meer kunt doen.

Locatie
Revalideren met verblijf

Veel gestelde vragen

Ik moet / ga binnenkort revalideren bij Coloriet, wordt dit allemaal vergoed?

De geriatrische revalidatiezorg wordt vergoed door de Basisverzekering. Er is geen eigen bijdrage voor de revalidatie. Maar u heeft wel een verplicht eigen risico van € 360,- per jaar voor zorg uit de Basisverzekering.

Wat houdt GRZ eigenlijk in?

GRZ is specifieke geriatrische revalidatiezorg in een verpleeghuis en is gericht op een kwetsbare doelgroep met meerdere problemen (meestal ouderen) Deze zorg is gericht op herstel en/of verbetering van functioneren. De medische begeleiding is in handen van een specialist ouderengeneeskunde.